Tjänster

 Från plåtdetaljerer av traditionell smideskonst till modern teknisk kompetens inom entreprenad.

Varla Bleck & Plåt AB är byggnadsplåtslageriet med rötterna i det traditionella hantverket. Vi utför alla typer av plåtslageriuppdrag, små detaljer för privatpersoner likaväl som totalentreprenad av hela projekt.

Vår specialinriktning ligger på koppar-, rostfritt- och zinkmaterial och en av våra specialiteter är sömsvetsning vid arbeten med rostfri plåt. Med tiden har vi utvecklats till ett företag med hög kompetens även för moderna fasad- och takbeklädnadsmetoder.

Vi har kapacitet och kompetens för alla typer av avancerade byggnadsplåtslageriarbeten.

Fasader

Fasaden är inte bara en byggnads ansikte, den har också en mycket viktig teknisk funktion. Fasaden ska skydda byggnadens stomme mot kyla, värme och nederbörd. Den ska dessutom vara ljuddämpande, brandskyddande och, framför allt, värmeisolerande. Idag finns ett stort utbud av moderna fasadsystem som uppfyller dessa krav. Material, struktur, färg och form, det finns nästan inga gränser för konstruktion och formgivning.

Vi har stor erfarenhet av fasadbeklädnader. Montering av fasadelement, från både Paroc, Plannja och andra, är ett vanligt uppdrag och vi har monterat element på bland annat Gothia Towers 2 i Göteborg och Lecors nya fabrik i Kungälv.

Tak

Tak ger ofta ett dominerande intryck i en byggnad. Beroende på hur brant ett tak är desto större blir den exponerade takytan. Detta gör att valet av plåt till tak ofta inverkar på totalintrycket och materialvalet blir en viktig faktor för utseende och konstruktion.

Vi utför täckning av tak på olika byggnader som till exempel offentliga byggnader, kontor, fabriker och kyrkor. Inga material är främmande och vi arbetar med rostfritt, koppar, zink, lackad plåt med flera.

Plåtdetaljer

Vi tillverkar och monterar allt inom byggnadsplåtslageri; fönsterbleck, vindskivor, stuprör och rännor, skorstensinklädnader, taktäckningar, taksäkerhet, snörasskydd, takstegar med mera. I vår egna verkstad i centrala Kungsbacka kan vi specialtillverka de detaljer som krävs, oavsett om det är ett litet fönsterbleck eller hundra kvadratmeter bandplåt för att täcka ett tak.

Skorstensskydd

Skorstensskydd är en viktig del av husets brandsäkerhet och funktion. Varla Bleck & Plåt AB tillverkar och installerar skorstensskydd som inte bara skyddar mot nederbörd och inkräktande djur, utan även bidrar till att förbättra draget i skorstenen. Våra skorstensskydd är designade för att vara hållbara, effektiva och estetiskt tilltalande, tillverkade av material som rostfritt stål, koppar eller zink för bästa möjliga skydd och livslängd. Vi skräddarsyr lösningar som passar just ditt hus och dina behov, oavsett om det gäller nyinstallation eller uppgradering av befintliga skorstensskydd.

Solceller

I takt med att intresset för hållbar energi ökar, erbjuder Varla Bleck & Plåt AB installation av solcellspaneler på tak. Vår expertis sträcker sig från den initiala planeringen och projekteringen till den färdiga installationen, där vi säkerställer att solcellssystemet är optimalt integrerat med byggnadens övriga takkonstruktion. Vi arbetar med ledande leverantörer av solcellsteknik för att erbjuda lösningar som inte bara minskar dina energikostnader, utan också bidrar till en mer hållbar framtid. Med vår erfarenhet inom tak- och fasadarbeten kan vi garantera en installation som är både estetiskt tilltalande och tekniskt pålitlig, anpassad för att möta dina specifika energibehov.

Försäkringsjobb

Ibland har man otur och dolda fel eller skador uppstår, har man då en försäkring så måste försäkringsbolaget kontaktas och någon ska besiktiga skadan för att besluta om försäkringen täcker skadan. Vi har goda erfarenheter av den här typen av skadearbeten och hjälper även till i samverkan mellan dig och försäkringsbolaget om det behövs.

Din projektpartner

På långvariga byggprojekt har vi alltid möjlighet att ställa upp och installera våra mobila verkstäder. Det innebär stor flexibilitet och vi kan snabbt tillverka nya delar eller förändra en detalj. Våra mobila verkstäder innehåller alltid de vanliga maskiner och verktyg som krävs till det aktuella projektet. Alla våra uppdrag utför vi naturligtvis med full dokumentation och ett gediget hantverk.

Som en ytterligare vidareutveckling av vår verksamhet har vi även skaffat oss kompetens för projektering och montering av GKD fasadnät, vilket vi monterade på Norges nationalarena – Holmenkollen.

Vi använder kakor för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Genom att fortsätta surfa på webbplatsen samtycker du till vår användning av kakor. Läs mer om vår integritetspolicy här.

OK