Skip to content

Skorstensskydd

Har du en skorsten på ditt hus kan du behöva skydda den med en skorstenshuv. Detta för att skydda rökkanalerna, hålla fåglarna borta och för att ge ett ökat skydd mot vårt nordliga väder. En oskyddad skorsten blir utsatt för fukt vilket skadar skorstenen som till slut kan vittra sönder.

Skorstenshuvarna skyddar även mot fåglar som bygger bo. Använder du inte skorstenen så ofta kan det finnas tjocka lager av fågelbon. Det kan leda till dåligt drag och ventilation när du försöker elda. Röken kan då spridas in i huset då den inte har någon stans att ta vägen. Alla våra skorstensskydd har till skillnad mot andra leverantörer alltid fågelskydd inbyggt.

Om våra skorstensskydd

Vi tillverkar och monterar skorstensskydd av högsta kvalité. Våra skorstensskydd är byggda för nordiskt klimat och skyddar din skorsten mot fukt och nederbörd i många år. Vi skickar till hela Sverige, snabbt och smidigt. Bor du i Kungsbacka med omnejd kan vi hjälpa till med montering. Skorstensskydden är enkla att montera. Kontakta oss om du har några specifika frågor så hjälper vi dig!

  • Tillverkas i alla material: Lackerad stålplåt, svart, mörkröd, tegelröd, koppar mm.
  • Finns i flera färger.
  • Enkel öppningsfunktion som används vid sotning t.ex.
  • Minskar risken för fuktskador.
  • Fågelnät så du slipper fågelbo.
  • Måttanpassade efter din unika skorsten.

Pris skorstensskydd

Prisexempel på skorstenshuv i lackerad stålplåt.

Alla priser är inkl moms.

Måtta själv

Såhär räknar du ut m²

Kvadratmetern för skorstensskydd räknas ut genom att mäta bredden gånger höjden. I detta fall är det 0,8 m * 0,5 m = 0,4 m². Se sedan var i tabellen ovan dina mått får för pris.

app1.png