Skip to content
8f5f96_23e511882de844faae80f21fb7bc6632_mv2

Samster

Solenergi är verkligen framtiden, det är något som vi på Varla är medvetna om. Solceller öppnar upp möjligheter för stora delar av världen att bli egenförsörjande, och likaså för privatpersoner som vill ha ett billigare alternativ för deras elförbrukning.

Solhybrider

Vi på Varla erbjuder installationen av solhybrider för privatpersoner och företag – en kombination av en solcell och en termisk baksida som producerar och förvarar energi för ditt privata hushåll eller ditt företag. Vad är en solhybrid? En solhybrid är en helhetslösning för dig som vill generera både värme och el på egen hand. Istället för en vanlig solcell, använder en solhybrid sig av en termisk baksida som tillåter energin att förvaras under en längre tid. Den ser ut precis som en vanlig solcell när den sitter på taket, men skillnaden är att den kopplas samman med den termiska baksidan och en bergvärmepump.

Hur fungerar det?

Hela konceptet går ut på att man kopplar samman solcellen och bergvärmepumpen. Det gör att kall vätska kan stiga från bergvärmepumpens borrhål, som i sin tur kyler ned solhybriden och får den att producera mer energi och ge en mycket bättre avkastning än vad en solcell gör på egen hand.

Förutom att den kalla vätskan kyler ned solhybriden och skapar mer energi, för även solhybriden ned varm vätska till borrhålet – något som genererar värme till huset. Förutom detta jobbar även solhybriden hela tiden, även när solen inte lyser. Den lagrar energi året om och sparar den energi som inte används under exempelvis sommaren, och låter dig istället ha kvar den tills vintern. Det blir ett ständigt kretslopp där bergvärmepumpen och solpanelen jobbar tillsammans för att öka energiproduktionen, och i sin tur ge dig en bättre avkastning.

Installation och offert

Att använda sig av en solhybrid är framtidens energilösning. Den är effektivare än vad solpaneler än, och tillåter dig att producera och lagra energi året om, istället för att bara fungera när solen lyser. Det är en kostnadseffektiv och hållbar lösning som optimerar din energiproduktion direkt i hemmet.

Om du är intresserad av att installera en solhybrid på din bostad är du alltid välkommen att kontakta oss på Varla. Vi kommer hem till dig och genomför installationen snabbt och effektivt, så att du kan börja njuta av din egenproducerade energi på nolltid. Du är varmt välkommen att kontakta oss redan idag för att få en exakt offert baserat din bostads storlek.

Varmt välkommen till Varla – vi hjälper dig att installera framtidens energilösningar .

BEGÄR Offert

Fyll i formuläret nedan så återkommer vi med ett förslag inom 24 timmar. Behöver vi mer information hör vi av oss. Vi kommer även gärna ut till er för att mäta och se hur det ser ut på plats.